Skip to main content

revalideren 
bij medfit

Revalidatie is het herstellen of optimaliseren van mogelijkheden door training.

Bij Medfit starten we met een intake waarin aandoening maar ook de gevolgen daarvan op een rijtje worden gezet. Daarna wordt men door de fysiotherapeuten begeleid in het optimaal herstel volgens moderne inzichten. Actief oefenen speelt hierbij een belangrijke rol.

De duur van revalidatie kan enkele weken zijn, maar ook enkele maanden of zelfs een half jaar beslaan. Bij langere behandelingen zijn vaak uitgebreidere vergoedingen mogelijk.

Samenwerking is belangrijk in de brede aanpak van complexe aandoeningen. Zo werken wij samen met het AZM, Atrium ziekenhuis en met huisartsen in de regio in de behandeling bij verschillende aandoeningen. Binnen ons team bestaan verschillende specialisaties zoals Medical taping, McKensie-therapie en lymfedrainage. Verder hebben wij nauwe contacten met ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychotherapie.

 

De revalidatie zullen we even verduidelijken aan de hand van meerdere voorbeelden.

Revalidatie na/voor/tijdens :

Orthopedische aandoeningen:

  • Operaties zoals nieuwe gewrichten (knieën, heupen, schouders etc.)
  • Operaties m.b.t. meniscus, kruisbanden, schouderpees/spier reconstructies
  • Verstuiking/overbelasting van alle soorten gewrichten waaronder ook de rug
  • Natuurlijk is artrose (in de volksmond slijtage) een zeer belangrijk probleem waar wij mee bezig zijn en wij geven daar graag uitleg over, want er bestaan nogal wat spook verhalen omtrent deze problematiek.
  • Aangeboren problemen als reuma, psoriasisreumatica en andere systeemziekten.

Neurologische aandoeningen:

  • CVA, TIA of welke andere vorm van neurologische problematiek
  • Uitval na Hernia tot a-motoriek door genetisch aangeboren problemen
  • Maar ook problemen die komen bij parkinson en MS enz. worden accuraat aangepakt binnen de mogelijkheden

Hart/long aandoeningen:

  • status na dotteren, plaatsing stents, plaatsing by-passes of nieuwe aorta klep, COPD zoals bijv. longemfyseem hiervoor is een nauwe samenwerking met zowel de huisartsen als de ziekenhuizen om een zo optimaal mogelijke begeleiding te krijgen

Status van kanker voor, na of tijdens behandeling door de specialist:

  • zeer belangrijk hierbij is verbeteren van het energie/belastbaarheids  niveau, er zal gelet moeten worden op de hoeveelheid energie die beschikbaar is, er is dus een sterke/communicatieve band met de therapeut om te ontdekken wat mogelijk is op de dag van de training, er zal gezorgd moeten worden voor de juiste dosering.

 

Verder hebben wij jaren ervaring met de begeleiding van mensen met onbegrepen problemen zoals fybromialgie en andere chronische pijn en vermoeidheidsproblemen.

Voor vaatproblemen zoals claudicatio intermittens (etalage benen) hebben wij nauw contact met zowel het Atrium als het AZM voor de juiste training/begeleiding.

Voor iedere problematiek hebben wij (of kunnen wij) contacten (leggen) met de daarvoor opgeleide specialisten en huisartsen om een zo goed  mogelijke begeleiding te realiseren.

Alles gaat natuurlijk in overleg met u zelf.

MedFit fysio & Fitness
onze faciliteiten

multifunctionele ruimtes

Voor fysiotherapie en medisch sporten onder begeleiding kunt u terecht in het multidisciplinair sport - en gezondheidscentrum Medfit in Vaals.

De praktijk heeft al 15 jaar ervaring in revalidatie van allerlei aandoeningen, zoals gewrichtsreconstructies, hart/long aandoeningen en beroerte maar ook sport en overbelastingsblessures.

We beschikken naast behandelkamers voor individuele behandeling over twee grote oefenzalen met moderne apparatuur.

Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en ook voor rolstoelgebruikers vormt onze praktijk geen obstakel. 


High quality apparatuur

We gebruiken voor de revalidatie apparatuur van Technogym omdat deze apparatuur als beste uit de bus komt qua training/revalidatie apparatuur.

We gebruiken meerdere lijnen, om ieder probleem zo goed mogelijk het hoofd te bieden.

We maken gebruik van cardioappararuur om de hart/long functie te trainen maar ook om de spieren te trainen, hiervoor hebben we 8 verschillende soorten, het is namelijk zeer belangrijk om een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden (variatie is beter voor het leren en herstellen).

We maken gebruik van kracht apparatuur zowel met gewichten al met oliedruk. De krachtapparatuur met de gewichten is puur voor het versterken van de spieren. De oliedruk is zeer belangrijk voor de revalidatie bij slechte gewrichten of nieuwe gewrichten omdat dit milder is, hier geven wij graag uitleg over. Jaren ervaring heeft geleerd dat de gewone opstap oefeningen niet toereikend zijn en moet meer aangeboden worden.

Verder hebben we nog een speciale variant van kracht/coördinatie training aan de Kinesis wand, dit is de nieuwste vorm van training waarbij alle spiergroepen samen getraind worden, zoals we dit in het algemeen dagelijks leven gewent zijn. Hier wordt niet in één richting gewerkt zoals bij normale oefeningen maar wordt gebruik gemaakt van de totale 3 dimensionale ruimte.

Natuurlijk is er ook een grote vrije ruimte voor loopoefeningen of bal of mat oefeningen om het totale plaatje compleet te maken.


Behandel-, kleed,- en doucheruimtes

U wordt bij MedFit door een van onze fysiotherapeuten behandeld in een van onze goed geoutilleerd behandelkamers en uiteraard kunt u gebruik maken van onze kleed-, en doucheruimtes.


receptie en ontvangst/wachtruimte

Voor vragen e/o informatie of bijv. een heerlijke cappucino tijden het wachten in de wachtruimte waar u ook gebruik kunt maken van diverse lectuur.